Waar moet je op letten als je een bodyprotector voor het paardrijden koopt?

Wil je meer weten voordat je een bodyprotector of airjacket gaat kopen voor het paardrijden? We hebben hier informatie voor je verzameld zodat je goed voorbereid kunt shoppen. Laat je altijd goed adviseren en pas meerdere modellen.

Wat is de beste bodyprotector voor het paardrijden?

Ieder mens is anders en wat bij de 1 fijn en goed zit is bij de ander niet passend te krijgen. Het allerbelangrijkste is dat de bodyprotector overal goed aansluit, daarom is het ook belangrijk om meerdere modellen te passen. Een bodyprotector die niet goed aansluit zal ook niet goed beschermen. Over het algemeen is het zo dat de wat duurdere modellen een betere pasvorm hebben en vaak ook een wat zachtere foam. Sommige bodyprotectors hebben zelfs aparte modellen voor dames.

Tweedehands of nieuw?

Uiteraard is het fijn als je voor een leuk prijsje een gebruikte bodyprotector van marktplaats kan aanschaffen. Hou er wel rekening mee dat je dan niet weet wat er met de bodyprotector gebeurd is. Het foam kan op plaatsen beschadigt zijn waardoor de bodyprotector minder goed beschermt. Daarnaast wordt de werking van de foam hoe dan ook na een jaar of 5 al beduidend minder. Daarbij heb je niemand die je van deskundig advies kan voorzien over de pasvorm.

Wil je op zeker? Neem dan contact op met een eventingwinkel die alles weet van veiligheid en bescherming zoals de Eventingspecialist.

bodyprotector paardrijden bodyprotector keurmerk maten bodyprotector
bodyprotector paardrijden airbag beste bodyprotector

Divoza Horseworld, alles voor jou en je paard