Wat is een Airjacket of Airbag Vest?

Airjackets of een airbag vest die je kan gebruiken tijdens het paardrijden zijn al een aantal jaren ingeburgerd in de ruitersport. Waar in eerste instantie vooral eventingruiters hiervan gebruik maakten zie je het steeds meer terug in de andere sporten. Ook de recreatieve ruiter weet steeds vaker het airjacket als alternatief voor de bodyprotector te vinden.

Een airjacket is eigenlijk een soort airbag die je aantrekt. Wanneer je gewoon aan het rijden bent merk je amper dat je hem aan hebt. Zodra je valt wordt er een systeem in werking gezet die ervoor zorgt dat het airjacket opgeblazen om je heen zit, nog voordat je de grond hebt geraakt.

Eventing

In de eventing is het verplicht om met een gewone bodyprotector te rijden, daarnaast mag je een airjacket dragen. Waarom niet alleen een airjacket? Enkel om het feit dat een airjacket alleen werkt als hij opgeblazen is. Stel dat een ruiter zijn airjacket niet goed vastklipt dan blaast het vest niet op en zou de ruiter totaal geen bescherming hebben. In de eventingsport kan dat risico niet genomen worden.

Freejump airbag vest airjacket Freejump airbag vest airjacket Freejump airbag vest airjacket


Dressuur, springen of recreatie

Bij alle andere takken van de ruitersport ben je wel vrij om voor alleen een airjacket te kiezen, dit zit wel zo prettig. De meeste modellen draag je over je kleding en vallen ruim omdat ze naar binnen toe opblazen. Er zijn nu echter steeds meer merken op de markt die het airjacket weten te integreren in een jas of bodywarmer. Deze blazen naar buiten toe op waardoor de jassen gewoon mooi aansluitend gedragen kunnen worden.

Meer informatie over een airjacket of airbag vest?

Hier in de shop vind je verschillende soorten airjackets. Wil je meer informatie over airjackets? Laat je dan adviseren door experts op dit gebied zoals de Eventingspecialist

 

MHS Ruitersport; voor hoogwaardige ruiter- en paardenspullen