Wat is de beste bodyprotector?

Er zijn vele soorten bodyprotectors op de markt, zowel met als zonder BETA keurmerk. Alle bodyprotectors op de Nederlandse markt zijn wel voorzien van het EN13185 keurmerk. Elke bodyprotector heeft zijn eigen pasvorm en zijn eigen kenmerken, het is zeker de moeite waard om meerdere modellen uit te proberen.

Bodyprotectors zijn er in verschillende prijsklasses. Een goedkopere bodyprotector is niet per definitie een slechtere bodyprotector, wel is er bij de duurdere bodyprotectors meer aandacht geweest voor de pasvorm en wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van zachtere foampanelen.  Populair zijn ook de bodyprotectors voorzien van blokjes, doordat deze mee vormen met het lichaam voelt de bodyprotector vaak al prettiger aan.

De merken Airowear en How’s Racesafe worden in Engeland gemaakt, zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en met verschillende ruglengtes en kunnen helemaal op maat gemaakt worden indien nodig. Dit is zeker het overwegen waard wanneer je bijvoorbeeld een zeer lange of een zeer korte rug hebt. Let er ten alle tijden op dat de protector overal goed aansluit en dat de ruglengte niet te lang of te kort is. Bij de goedkopere modellen wil de ruglengte standaard nogal eens aan de korte kant zijn, hierdoor mis je een stuk beveiliging. Meer over het aanpassen van de juiste maat vind je hier.

In het kort:
– Let er op dat de bodyprotector overal goed aansluit, je moet nog wel gewoon kunnen ademhalen
– Bij klittenbandsluitingen mag je geen “rood” zien, dan is de bodyprotector te klein
– De bodyprotector mag niet te lang zijn aan de achterkant en het zadel raken

Wanneer je met bovenstaande rekening houdt én je trekt de protector graag aan dan is dat de beste bodyprotector voor jou. Schroom niet om in meerdere winkels modellen te passen en te bekijken. Ieder mens is uniek en wat de 1 prettig vindt is voor de ander juist niet fijn.

Heb je geen standaardmaat en wil je echt goed advies dan raden we je aan om contact op te nemen met de Eventingspecialist.

Zuivere voedingssupplementen voor paarden. honden en katten.