Maat Bodyprotector


Het belangrijkste van een bodyprotector is dat hij goed past. Een bodyprotector kan pas goed zijn werk doen als hij overal aansluit. Daarnaast moet de rugzijde lang genoeg zijn, zonder tegen het zadel aan te komen.

Elk merk bodyprotector heeft zijn eigen maattabel waarin de maten van de borst en taille omschreven staan. Ook wordt de maat van taille tot taille over de schouder gemeten. Meestal staat de rug lengte er ook bij vermeld.

maten bodyprotector

In dit voorbeeld is A de borst omvang, B de taille omvang, C taille tot taille gemeten over de schouder en D-E de rug lengte. Maat C is moeilijk te meten. Je kunt hier zomaar een paar centimeter naast zitten en dit is dan ook niet de beste maat om vanuit te gaan. De ideale rug lengte meet je door op een harde ondergrond te zitten. Meet nu vanaf de grote knobbel in de nek (D) tot aan de ondergrond. Haal hier 10-12 cm vanaf (E) en je hebt je rug lengte gevonden. 

Met de maten die je hebt opgemeten kun je in de tabel van de betreffende bodyprotector bekijken welke maat het beste bij jou zal passen. Vooral de taille maat is zeer belangrijk, deze moet echt binnen de marges van de tabel zitten.

Een bodyprotector aanpassen

Een bodyprotector kan het best zo dicht mogelijk op de huid worden gedragen. Op die manier beschermt hij je het beste. Op koudere dagen kan je er dan een dikke trui en/of jas overheen dragen.  Om deze reden is het aan te raden om je bodyprotector aan te passen over een dun shirt. Je wilt hem tenslotte ook in de zomer aan kunnen trekken.

Wanneer je de bodyprotector aan hebt kijk dan of je hem overal zo kunt aanpassen dat hij goed aansluit. Er mogen geen luchtgaten ontstaan tussen je lichaam en de bodyprotector. Op deze plekken zal de bodyprotector je niet goed beschermen. Aan de voorzijde moet de bodyprotector tot de bovenkant van je borstbeen komen en aan de onderkant 2,5 cm over de onderste ribben. Het rugpand moet aan de achterzijdekant tot aan de grote knobbel in de nek komen. Vervolgens ga je op een rechte ondergrond zitten en kijk je of de afstand tussen de bodyprotector en de ondergrond 10-12 cm. bedraagt. Op de meeste bodyprotectors zitten gekleurde indicators bij de klittenbandsluitingen. Deze mag je niet zien wanneer je de bodyprotector aangesloten hebt. Wanneer je ze nog wel ziet dan betekend het dat je bodyprotector te klein is.

Het beste kun je de bodyprotector nu een minuut of 5 aanhouden, omdat de foam tijd nodig heeft om op te warmen en zich aan te passen aan je lichaam. Je kunt nu echt voelen hoe hij zit als je hem in gebruik hebt. Probeer verschillende houdingen aan te nemen en kijk of de bodyprotector steeds prettig zit en goed blijft aansluiten.

Zit mijn bodyprotector echt goed?

Twijfel je over een bodyprotector, aarzel dan niet om een maat kleiner of groter te proberen of een heel ander merk. Ieder mens is anders, wat de 1 een fijn model bodyprotector vindt zal bij de ander absoluut niet prettig dragen. Het kan zijn dat een bepaalde winkel geen model heeft wat je prettig vind zitten, ga dan gerust op zoek naar een winkel met andere merken en probeer ze aan. Wij hebben alvast een selectie voor je gemaakt van de diverse merken.

Mocht je er helemaal niet uitkomen dan zijn er zelfs merken zoals Airowear en Racesafe die een bodyprotector helemaal op maat voor je kunnen maken.

 

Paardenvoer bij Pets Place