Hoe onderhoud ik mijn bodyprotector?

Je bodyprotector kun je het beste bewaren op een hanger zodat hij goed kan ventileren en luchten. Wanneer je een bodyprotector niet de kans geeft om te luchten dan kan zweet en vocht in de foampanelen trekken waardoor de bescherming achteruit kan gaan. Om deze reden is het ook verstandig om de bodyprotector niet in vochtige ruimtes op stal te bewaren maar in goed geventileerde en verwarmde ruimtes, uiteraard kun je je bodyprotector ook gewoon mee naar huis nemen.

Wanneer een bodyprotector voor langere tijd niet gebruikt wordt dan is het geen probleem om hem plat weg te leggen mits hij eerst goed gelucht heeft. Ook nu geldt weer dat je vochtige ruimtes moet vermijden om de levensduur te verlengen.

Over het algemeen is een bodyprotector goed schoon te krijgen door deze met een zachte, lauwwarme doek af te nemen. Laat de bodyprotector vervolgens drogen aan de lucht. Er zijn bodyprotectors waarvan de foampanelen eruit gehaald kunnen worden zodat de hoes gewassen kan worden. We raden dit sterk af omdat het niet eenvoudig is om de diverse foampanelen weer op de juiste manier en juiste plek in de bodyprotector te plaatsen. Wanneer de foampanelen verkeerd geplaatst zijn dan zal de bodyprotector niet goed zijn werk kunnen doen.

Eventuele klittenbandsluitingen kunnen in de loop van de tijd minder goed sluiten door haren en hooi. Deze kan je eenvoudig verwijderen met een katten- of hondenborstel met stalen/ijzeren pennetjes. Wanneer je dit regelmatig doet dan zorg je ervoor dat de bodyprotector optimaal sluit.

Een bodyprotector heeft een verwachte levensduur van 3-5 jaar, afhankelijk van de intensiteit van gebruik en de manier waarop deze bewaard is. Na 5 jaar wordt het tijd om te overwegen een nieuwe bodyprotector aan te schaffen. Ondanks dat een bodyprotector er nog zeer goed uit kan zien kan de werking van de foam vermindert zijn. Na een zeer ernstige val of een val op een scherp voorwerp moet de foam ook worden nagekeken en overwogen worden om een andere bodyprotector aan te schaffen.

 

Ruitershop dekroo.nl